20km door Brussel
Steun onze ploeg

Straatverplegers
werft aan!

Straatverplegers
viert 15 jaar!

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Bij Straatverplegers, als medisch-sociale organisatie, zijn we er van overtuigd dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen we hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Lees hier meer

[Samen,] maken we een einde aan dakloosheid ! [Samen,] maken we een einde aan dakloosheid !

Straatverplegers, dat is ...

166 mensen geherhuisvest
306 mensen opgevolgd (2020)
21182 patiënten-acties (2020)

Enkele verhalen

Raadpleeg alle artikels

Angsten overwinnen

Op een dag waren de voorwaarden vervuld om een woning te betrekken en de noodopvang waar je tien jaar had geslapen te verlaten. Drie keer kwamen we je halen en brachten we je naar je nieuwe huis. Drie keer weigerde je met ons mee te gaan. Je zei dat je te moe was of dat je buikpijn had.

Lees verder

De realiteit van het veldwerk

Een paar weken geleden ontmoette we M.R. Hij werd bij ons gemeld door een andere VZW waarmee we samenwerken. M.R. heeft 7 jaar op straat geleefd en zit nu enkele maanden in een opvangcentrum nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen.

Lees verder

Een probleem onder controle te houden

Kort geleden hebben we een straatpatient opgezocht, een man die zich niet bewust is van hoe slecht zijn gezondheid eraan toe is. Op zijn rug had hij een enorm gezwel. Zijn hemd kleefde op zijn wond - waar het vocht uitsijpelde.

Lees verder