Catégorie

Juni 2021

Intys Consulting zet mensen graag in beweging. Ook letterlijk.

Gedurende heel de maand juni dagen ze hun medewerkers uit per team 1000 km aan sport te verzamelen. Lopen, fietsen, wandelen, zolang er maar bewogen wordt!

Lees verder

Juni 2021

Eerste bouwvergunningen in het Brussels Gewest voor woonmodules voor de opvang van daklozen

Citydev.brussels en 400 toits, die al verschillende jaren samenwerken om huisvestingsoplossingen te vinden in de strijd tegen dakloosheid, zijn verheugd dat de gemeenten Anderlecht en Vorst deze specifieke vergunningsaanvraag snel hebben gevalideerd.

Lees verder

Juni 2021

Eva opnieuw op stap!

Na een noodgedwongen onderbreking vorig jaar, vervolledigt Eva Van Tulden momenteel haar tocht rond België. Ze stapt te voet helemaal rond België, langs de grens, om giften in te zamelen voor Straatverplegers. Een hele onderneming!

Lees verder

Juni 2021

Een partnerschap dat bakstenen en sociale diensten combineert

Straatverplegers, sinds twee jaar ook actief in Luik, heeft de ambitie ook in de Ardense stad een project rond reintegratie via huisvesting op te zetten. Net zoals we ook al jaren in Brussel doen.

Lees verder

Juni 2021

Belangrijk bericht voor gitaarliefhebbers!

Een Brusselse arts, gepassioneerd door snaarinstrumenten, creëerde een unieke gitaar uit één massief blok hout, als onderdeel van de tweede editie van de Great Guitar Build Off.

Lees verder

Mei 2021

Genoeg geteld, voor wanneer een Globaal Plan voor het Einde van Dakloosheid?

Uit de telling van Bruss’Help van november 2020, blijkt dat het aantal dak- en thuisloze mensen in Brussel is gestegen van 4.380 in 2018 tot 5.313 in 2020, een stijging met 21%. Het was de zesde telling sinds 2008, telling na telling stijgen de cijfers. In deze bijdrage schuiven we vier essentiële pijlers naar voren voor een Globaal Plan voor het Einde van Dakloosheid.

Lees verder

Mei 2021

Internationale dag van de Verpleging

Vandaag, op de “Internationale dag van de Verpleging”, zetten we graag even de schijnwerpers op onze collega's voor het buitengewone werk dat ze al 15 jaar lang, elke dag met dakloze mensen verrichten.

Lees verder

Mei 2021

Een hondje als bemiddelaar

Een nieuw project van Straatverplegers onderzoekt hoe we dieren kunnen inzetten om het contact met dakloze mensen te vergemakkelijken.

Zoals je misschien al wel eens hebt opgemerkt, hebben dakloze mensen vaak een hond bij zich. Die viervoeter is erg belangrijk voor zijn baasje: hij biedt uiteraard bescherming, maar zijn aanwezigheid biedt vooral troost en genegenheid waardoor de moeilijkheden van het straatleven wat minder zwaar om dragen zijn.

 

Lees verder

April 2021

Crowdfunding voor ons nieuw preventieproject tegen dakloosheid

Ex-dakloze mensen stimuleren hun leven terug in eigen handen te nemen en hen zodanig te verankeren in hun nieuwe woonst dat ze er nooit meer weg willen. Dat is in een notendop de opdracht van het project “My Way” dat we begin dit jaar opstartten. Daarmee willen we voorkomen dat die mensen na verloop van tijd toch terug op straat zouden belanden.

Lees verder

Maart 2021

2020: werken in tijden van sanitaire crisis

2020 was voor iedereen een vreemd en moeilijk jaar, maar dat geldt nog meer voor mensen die geen tehuis hebben. Maar dit “lockdown-jaar” heeft tenminste ook de schijnwerper gericht op het probleem van de dakloosheid, vooral in Brussel en Luik.

Lees verder

Maart 2021

Wanneer stopt de opvolging?

La question de la fin du suivi de nos patients s’est donc posée : à partir de quand pouvons-nous “lâcher” nos patients ? Sous quelles conditions ? Quelle procédure suivre ?

Lees verder

Maart 2021

De dakloosheid- problematiek in Brussel

In 2010 telde Brussel 2000 dakloze mensen. Acht jaar later was dit cijfer bijna verdubbeld. In de afgelopen 15 jaar is Straatverplegers erin geslaagd 156 mensen te herhuisvesten, een gemiddelde van 15 tot 20 per jaar. De algemene situatie verbetert echter niet. Welke lessen kunnen we hieruit trekken?

Lees verder